Diensten

Bij het zandstralen en graveren van glas kunt u aan twee vormen denken: handmatig of computergestuurd. De voorbereiding doen we echter sowieso met de hand. Allereerst wordt de glasplaat afgeplakt met folie waarop een tekening van het af te beelden onderwerp te zien is.

We snijden de tekening met een scherp mesje uit de folie. We proberen zo veel mogelijk de belangrijke details naar voren te halen. Het is een langdurig en precies werk.

Als de tekening is uitgesneden wordt de eerste laag gezandstraald. Deze vlakken en lijnen worden geheel wit. Daarna wordt in lagen de rest van de tekening uit de folie gehaald die in een steeds lichtere tint worden gezandstraald zodat er schaduwvlakken ontstaan. Afhankelijk van het onderwerp worden er 3 tot 5 verschillend schaduwen gemaakt waardoor de afbeelding een diepte werking krijgt.

Nadat het zandstralen klaar is, wordt de rest van de folie verwijderd en worden er met de hand kleine details in de afbeelding gegraveerd.

Het voordeel van het handmatig werken in plaats van een computer gestuurd graveer of laser apparaat te gebruiken? De onderdelen die belangrijk zijn worden naar voren gehaald. Onderdelen die op de foto niet duidelijk zijn worden bijgetekend waardoor elke gezandstraalde glasplaat of spiegel een zeer persoonlijke tint krijgt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?
Bel (+31) 071 521 80 55 of stuur een e-mail naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Wij beantwoorden uw e-mail bericht binnen 72 uur.